Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1 φωλιά φιδέ, σπασμένο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις σχεδόν τελειώσει το νερό και αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το ρύζι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίζουμε το φιδέ στο βιτάμ μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε το τσιγαρισμένο φιδέ στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.
H Συνταγή είναι της κας Μαρια Ν.Κιτσου