Τα αρνίσια γλυκάδια απαιτούν προετοιμασία, αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει την προσπάθεια. Είναι ιδανικά για ένα πλούσιο μεζέ ή ως συνοδευτικό

Τι θα χρειαστούμε:

500 γραμμάρια γλυκάδια αρνίσια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο (από αυτό που τρώμε)
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη (ξηρή)
Αλάτι και πιπέρι

“Απαιτούν προετοιμασία, αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει την προσπάθεια.”

Πώς θα τα φτιάξουμε:

Πλένουμε καλά τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όσο μας αρέσει.
Βάζουμε τα κομμένα γλυκάδια σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ζεσταθεί το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε τα γλυκάδια με μια ξύλινη κουτάλα.
Σταδιακά, τα γλυκάδια θα αρχίσουν να παίρνουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε περίπου το μισό από το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι.
Στο τηγάνι με τα γλυκάδια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αμέσως μετά, ρίχνουμε και την ρίγανη. Ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού οι γεύσεις.

Photo: Ταβέρνα μεζεδοπωλειο Βάτραχος