Διαφήμιση

Συστατικά

1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι άπαχο βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
5 κσ ζάχαρη άχνη θα προσθέσει στη ζύμη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για επικάλυψει στα μπισκότα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ψημένα καρύδια ή πεκάν

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος σε πρίπτωση που δεν έχετε λιπάνετε με βούτυρο και πασπαλίστε το ταψί με αλεύρι, και κρατήστε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε ή χτυπήστε με έναν αναμίκτη χεριών(σύρμα) μέχρι να γίνει ομαλή και κρεμώδης στην υφή.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μείγμα θα μοιάζει με υγρή άμμο, αλλά αυτό είναι εντάξει.
Προσθέστε τα καρύδια και αναμίξετε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Σχηματίζουμε μπάλες ίσου μεγέθους (περίπου μεγεθος 1 κσ και τις βάζουμε στον ταψί).
Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 14 λεπτά στο μεσαίο ράφι.
Αφήστε τα μπισκότα στο δίσκο ψησίματος για 5 λεπτά. Εάν μετακινήσετε τα cookies ενώ είναι καυτά, θα διαλυθούν.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη για να επικαλύψετε τα μπισκότα. Βάλτε ζεστά τα μπισκότα μία φορά στη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσπυν τελείως, στη συνέχεια περάστε τα ξανά στη ζάχαρη για μια δεύτερη επικάλυψη. Η πρώτη επίστρωση θα γίνει λίγο υγρή, και αυτό είναι εντάξει.

Σημειώσεις
– Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη εάν έχει γρόμπους, αυτό θα βοηθήσει κατά τη μέτρηση της ζάχαρης άχνη.
– Για να μαλακώσετε το βούτυρο διατηρώντας το δροσερό, κόψτε το βούτυρο σε κύβους και καλύψτε για 5 λεπτά.
– Εάν θέλετε να παγώσετε τα μπισκότα, κάντε τα πριν τα επικαλύψετε με ζάχαρη άχνη.
– Η αποθήκευση στην κατάψυξη θα τους κρατήσει φρέσκα για ένα και μισό μήνα.

ΠΗΓΗ: www.munatycooking.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση