Η Γρήγορη Μπατζίνα είναι μια παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία, φτιαγμένη με τριμμένο κολοκύθι, φέτα, αυγά και γιαούρτι. Το μείγμα της πίτας φτιάχνεται εύκολα σε ένα μπολ, και ψήνεται σε φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Υλικά:

800 γραμμάρια κολοκύθι τριμμένο και στραγγισμένο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο, άνηθο
400 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας baking powder
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο (30 γραμμάρια για το άλειμμα του ταψιού και 50 γραμμάρια για την πίτα)
Σπορέλαιο
Καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι για το πασπάλισμα του ταψιού

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί και πασπαλίστε το με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο πράσο, άνηθο, τη φέτα, τα αυγά, το γιαούρτι και το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
Κόψτε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα πάνω από τη ζύμηή
περιχύστε με λίγο σπορέλαιο.
Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπατζίνας.
Αφήστε τη μπατζίνα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Roulaki Antz