Συνέχεια…..

11. Σχηματίστε ένα καρβέλι, αρχίστε να φέρνετε τις άκρες του καρβελιού προς το κέντρο. Έτσι θα κάνετε πτυχώσεις.
Αν θέλετε μια πιο κυψελοειδή ζύμη, προσθέστε περισσότερο λάδι στην άκρη του μπολ και συνεχίστε να φέρνετε τις εξωτερικές άκρες της ζύμης προς το κέντρο. Στη συνέχεια σχηματίζουμε ένα καρβέλι και το τοποθετούμε στο μπολ, αλείφοντας την επιφάνεια
με λίγο λάδι.

12. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στον σβησμένο φούρνο για 3 ώρες περίπου.
13. Όταν η ζύμη υπερδιπλασιάσει τον αρχικό της όγκο, μπορείτε να αλείψετε ένα αντικολλητικό ταψί
(στην περίπτωσή μου ένα 25×35 εκ.) με άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
14. Τώρα μετακινήστε τη ζύμη μέσα στο ταψί και ανοίξτε την πιέζοντας από το κέντρο προς τα έξω, απαλά με τα δαχτυλα, για να μην αποσυναρμολογηθεί η ζύμη και να διατηρηθούν εκείνες οι φουσκωτές φυσαλίδες που θα έχουν σχηματιστεί στη φάση της ξεκουρασης.

15. Η ζύμη θα ξαναμπει τώρα στον φούρνο που είναι σβηστός αλλά με το φως αναμμένο για άλλη μια ώρα
16. Το μόνο που μένει είναι να καρυκεύσουμε τη φοκάτσια μας με ντοματίνια και ελιές. Κόβουμε τα ντοματίνια κατευθείαν πάνω στη ζύμη ώστε να πέσει ο χυμός πάνω στη ζύμη και να την κάνει πιο απαλή.
Προσθέστε τα ντοματίνια πάνω στη φοκάτσια, πιέζοντας λίγη ώστε να βουλιάξουν λίγο.

17. Εναλλάξτε τα ντοματίνια με μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, τις οποίες μπορείτε να αντικαταστήσετε με άλλα είδη ελιών αν θέλετε.
18. Η focaccia σας είναι έτοιμη να ραντιστεί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
19. – 20. Αργότερα μπορείτε να προσθέσετε και αλάτι και ρίγανη. Στη συνέχεια, η focaccia μπορεί να τοποθετηθεί
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο και τη σερβίρετε ζεστή στους καλεσμένους σας.

Καλη Απόλαυση

1
2
Προηγούμενο άρθροΚρέμα σιμιγδάλι της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα φράουλα