Υλικά

Βάση
500 γραμ κανταΐφι
200 γραμμάρια βούτυρο εγώ έβαλα πρόβειο
30 γραμ φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Σιρόπι
1 κούπα νερό 250γραμ
2 κούπες ζάχαρη 500 γραμ
1 ξυλάκι κανέλας
2 φλούδες λεμονιού.
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας Χίου εναλλακτικά
1 κουτ γλυκ τριμμένη μαστίχα Χίου

Κρέμα
1,5 λίτρο γάλα.
1 κούπα ζάχαρη 250 γραμ .
6 κουτ.σουπ κορν Φλάουερ
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας Χίου εναλλακτικά
1 κουτ του γλυκού τριμμένη μαστίχα
4 κρόκοι αυγών
50 γραμ βούτυρο.

Σαντιγί
2 μορφατ .
3-4 κουτ σούπας γάλα που κράτησα από την κρέμα
1 βανίλια
Μια κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη 100 γραμ περίπου.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι σε ταψί εγώ το κάνω στο ταψί που έχω το γλυκό
Λιώνουμε το βούτυρο και ραντίζουμε το κανταΐφι ρίχνουμε τα μισά αμύγδαλα Αιγίνης που έχουμε τρίψει στο μουλτι
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθέρμανση μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το κανταΐφι μας .
Περίπου 30 λεπτά μου πήρε εμένα..
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι 3-4 λεπτά βράσιμο και ραντίζουμε το κανταΐφι. Κρύο το κανταΐφι καυτό το σιρόπι το αφήνουμε στην άκρη .

Ετοιμάζουμε την κρέμα κρατάω από το 1,5 λίτρο γάλα μια κούπα γάλα για να χτυπήσω τους κρόκους μέσα αφού το ζεστάνω λίγο και κρατάω και 4 -5 κουτ σουπ για την σαντιγί στο τέλος. Το υπόλοιπο στην κατσαρόλα ρίχνω την ζάχαρη το κορν Φλάουερ το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς μόλις ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνω και τους κρόκους μέσα που έχω χτυπήσει στο χλιαρό γάλα, μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνω και το λικέρ μαστίχας μέσα. Μόλις πήξει το ρίχνω επάνω στο κανταΐφι ζεστό όπως είναι μόλις κρυώσει λίγο βάζω μια μεμβράνη και το αφήνω μια 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κρέμα.

Χτυπάω τα μορφατ με το γάλα που κράτησα την βανίλια την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί με σπάτουλα την βάζω επάνω από την κρέμα και γαρνίρω με τα υπόλοιπα φυστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Μαργαριτα Λαμπρογιωργου