Ελληνικό Ραβανί…

Συστατικά:

2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι όλων των χρήσεων
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
1 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μαστίχα Χίου λιωμένη στο γουδί
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
Τσιμπημα αλατιού
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)
Σιρόπι:
3 + 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
1 ραβδί κανέλας
Φλούδα πορτοκαλιού
μια φέτα λεμόνι
χυμός από πορτοκάλι.

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, μαστίχα, ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μπολ όπου έχουμε τα υγρά. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε. Στη συνέχεια ρίχνετε αμέσως το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει πριν. Σερβίρετε με παγωτό όπως επιθυμείτε!! Απολαύστε!! Σας ευχαριστώ!!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΛουκουμάδες στο τηγάνι ❣️❣️❣️