Yλικά
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 70γρ τοματοπελτέ
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 200γρ μοτσαρέλλα τριμμένη
- 200γρ γκούντα τριμμένη
Eκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, το γιαούρτι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και σχηματίζετε μια μπάλα.
Κόβετε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε το κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο.
Στρώνετε τα φύλλα το ένα κολλητά με το άλλο, σ’ ένα μακρόστενο ταψί 28χ40εκ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύετε τον ντοματοπελτέ με τη κέτσαπ και το υπόλοιπο μισό κουταλάκι ρίγανη και τα απλώνετε πάνω στη ζύμη.
Καλύπτετε με τη μοτσαρέλα και τη γκούντα.
Τοποθετείτε το ταψί στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Την ζύμη εξπρές την είδα στην Πίτσα με Κρεμμύδια και Αντζούγιες της Εύης – The Healthy Cook.