Η αγαπημένη μου ζύμη για πίτσα
Υλικά
– Αλεύρι 700 γρ
– Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
– Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
– Ξηρή μαγιά 1 κουτ
– Βούτυρο 1,5 κουταλιά της σούπας
– Αυγά 1 τεμ
– Ζεστό νερό 250 ml
– Τυρί 200 γρ. (Μοτσαρέλα)
– Γλυκια πάπρικα 1/2 κγ
– Μπορείτε να προσθέσετε ελιές, μανιτάρια, ντομάτες στη γεύση
– Ζαμπόν 100 γρ
– Αυγά 1 τεμ για επαλειψη
– Σουσάμι
Εκτελέση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι, ζάχαρη, μαγιά και αναμιγνύουμε
Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και αναμιγνύουμε με το χέρι να διαλυθούν.
Μετά προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει.
Βγάζουμε στο πάγκο με αλεύρι και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Αρχίζουμε και την ανοίγουμε με το χέρι σε μέγεθος περιπου 20-25 εκ.
Βάζουμε γύρω γύρω κομμάτια τυρί και κάνουμε τρύπες με το πηρουνι στην ζύμη
Κλίνουμε την ζύμη γύρω γύρω αγκαλιάζοντας το τυρί όπως βλέπετε στην φωτό.
Γεμίζουμε στην μέση με ότι μας αρέσει και από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί
Αλειφουμε την ζύμη γύρω γύρω με ένα αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι την ζύμη.
Βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s chanel here