Μελοκούλουρα

Μια φανταστική απόλαυση που έμαθα από τον αγαπητό μου ιαπωνa φίλο μoυ (που έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια). Τα κουλουράκια είναι τραγανά στο εξωτερικό και έχουν πολύ μαλακά με λαστιχωτή υφή στο εσωτερικό. Τα αρώματα που χρησιμοποιώ είναι παραδοσιακά του χειμώνας σε συνδυασμό με σιρόπι σφενδάμου. Η αρχική συνταγή είναι με μελάσα.

Υλικά

για τη ζύμη:
2 και 1/4 φλυτζάνι αλεύρι (το φλιτζάνι μου έχει χωρητικότητα 300 ml)
2 κουτ γλυκ τζίντζερ
1 κουτ γλυκ σόδα
3/4 κουτ γλυκ κανέλα
1/2 κουτ γλυκ γαρίφαλο
λίγο περισσότερο από 1/2 φλυτζανι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1/4 φλυτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μελάσα

Θα χρειαστώ επιλεον:
ζάχαρη για επάλειψη

Μεθοδος Παρασκευής:

Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά (βούτυρο, αυγό και σιρόπι σφενδάμου).
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά σε αυτά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Σχηματίζω μπάλες, τις οποίες τυλίγω σε ζάχαρη και τακτοποιώ σε ένα δίσκο σε απόσταση μεταξύ τους σε
λαδωμένο χαρτί ψησίματος.

Δοκίμασα 2 επιλογές:
– Έβαλα τον πρώτο ταψι στην κατάψυξη για να κρυώσω το μελοκουλουρο. Συνήθως το κάνω όταν υπάρχει βούτυρο
στη ζύμη. Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά.

– Έβαλα το δεύτερο ταψί στο φούρνο χωρίς να το κρυώσω και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
στον αερα για 12 λεπτά. Δεν μπορούσα να βρω διαφορά στη γεύση. Ωστόσο, προτείνω ότι όταν υπάρχει βούτυρο
η ζύμη ψύχεται και ο φούρνος να θερμαίνεται καλά.

Το μελοκουλουρο είναι πολύ μαλακό και εύθραυστο αμέσως μετά το ψήσιμο. Αυτό μπορεί να σας παραπλανήσει και
να το ψήσετε. αφου κρυωσουν, αποκτούν την επιθυμητή υφή.

ΠΗΓΗ: https://kiflichka.com/

Προηγούμενο άρθροΔροσιστική Τούρτα Λεμονιού
Επόμενο άρθροΜια απίστευτη τυρόπιτα…για όσες δεν θέλουν αν ανοίγουν φύλλο