Κέικ Γιαουρτιού
Αυτό είναι ένα απλό, μαλακό και νόστιμο κέικ. Το γιαούρτι, που χρησιμοποιείται αντί για γάλα, ενισχύει το άρωμά του και το προτεινόμενο φυτικό έλαιο αντί για βούτυρο το καθιστά ελαφρύ και υγιές.
Είναι ένα αγαπημένο ολοήμερο και μια εξαιρετική ιδέα ως δώρο όταν επισκέπτεστε φίλους.
Συστατικά για 6 άτομα
• 200 γραμμάρια ζάχαρης
• 2 βάζα γιαούρτι (συνολικό βάρος περίπου 8 ουγκιές)
• 4 αυγά (μεσαίου μεγέθους)
• 280 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 120 g αμύλου πατάτας
• 100 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
• 16 γρ. μπεικιν παουντερ
• 1 πορτοκαλί (μεσαίου μεγέθους)
Εκτέλεση
Χρειάζεστε ένα ταψί με χωρητικότητα 4 φλιτζανιών. Αυτό το κέικ είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το είδος γιαουρτιού που προτιμάτε, απλό, χαμηλό σε λιπαρά ή αρωματισμένο.
Προτείνω τη χρήση φυτικού ελαίου αντί για βούτυρο, αυτό είναι καλαμπόκι ή ελαιόλαδο.
Ωστόσο, αν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε 120 gr λιωμένου αλατισμένου βουτύρου.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη φλούδα μισού πορτοκαλιού και δύο κουταλιές του χυμού. Προσθέστε λάδι, γιαούρτι, αλεύρι, άμυλο πατάτας και τελευταία το μπεικιν.
Ανακατέψτε ξανά και ρίξτε το στο ήδη βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλούπι. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πόσο πρέπει να γεμίσει η φόρμα.
Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο, 175 ° C, χωρίς υποβοήθηση ανεμιστήρα, θερμαίνεται πάνω και κάτω, τοποθετήστε κάτω από τη μέση επάνω όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Μαγειρέψτε για 60 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να είναι καφέ με μια ωραία κίτρινη ρωγμή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Πάντα να κάνετε τη δοκιμή μαγειρέματος: εισάγετε πλήρως ένα ξύλινο σουβλάκι (ή ένα μαχαίρι) και βεβαιωθείτε ότι βγαίνει απόλυτα στεγνό. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και αφαιρέστε από την φόρμα.
Το κέικ θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Προτείνω να μην το παγώσετε.
Καλή Όρεξη