Κέικ Λεμονιού με κεράσια και αμυγδαλα
Συστατικά
150g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, συν επιπλέον για λίπανση
190g ζάχαρη άχνη
2 λεμόνια: τρίψτε καλά το ξύσμα για να πάρετε 2 κουταλιές της σούπας και μετά χυμό για να πάρετε 2 κουταλιές
της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
90 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει , κοσκινισμένο
⅛ κουταλάκι αλάτι
110 γρ. Αμύγδαλα αλεσμένα
200 γρ φρέσκα κεράσια κομμένα.
70g ζάχαρη άχνη
Θα χρειαστείτε: μία φόρμα καρβέλι (11 x 21cm) και ένα μιξερ βάσης.
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στον αερα 180 ° C. Λιπαίνετε και στρωνετε με χαρτι φησιματος την φόρμα και αφήστε το στην άκρη.
2. Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και βανίλια στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα κουπιού στη θέση του. Χτυπήστε με υψηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, και στη συνέχεια χαμηλώστε την ταχύτητα στο μεσαίο. Προσθέστε τα αυγά, σε μικρές προσθήκες, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ.
Το μείγμα μπορεί να χωρίσει λίγο, αλλά μην ανησυχείτε: θα επανέλθει πάλι. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τα αμύγδαλα σε τρεις προσθήκες. Τέλος, διπλώστε με 150 γραμμάρια κεράσια, με το χέρι, και ρίξτε στην φόρμα.
3. Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια κερασιών στο πάνω μέρος του κέικ.
Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά, έως ότου το κέικ είναι χρυσοκαφέ αλλά ακόμα άψητο.
Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκωσει και να ψηθεί. Ελέγξτε εισάγοντας ένα μαχαίρι στη μέση: είναι έτοιμο αν βγει καθαρό. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το, στην φόρμα του, να κρυώσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε από την φόρμα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το γλάσο. Βάλτε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε πάνω από το κέικ και απλώστε απαλά
Καλη Επιτυχία