Κέικ λιμοντσέλο με μασκαρπονε

Η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάξε λιμοντσέλο και μετά… .🍋🍰
Κέικ μασκαρπόνε Limoncello

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300 γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100 γραμμάρια)
3 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλιτζάνι λιμοντσέλο (120 ml)
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αυγά και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε μέχρι το αφρατέψει να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιμοντσέλο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί ελατηρίου 22 εκ στρωμένο στο κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Αφήστε το να κρυώσει και πασπαλίστε τη ζάχαρη σε σκόνη πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση!