Το Κέικ μπανάνας με ζελέ είναι η τέλεια επιλογή για ένα γλυκό που δεν απαιτεί φούρνο και είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Η βάση από σαβαγιάρ, η πλούσια κρέμα μασκαρπόνε, οι φρέσκες μπανάνες και το δροσερό ζελέ δημιουργούν έναν απίθανο συνδυασμό. Εγώ το σερβίρω πάντα παγωμένο και είναι σκέτη απόλαυση!
Εξαιρετικά νόστιμο κέικ χωρίς ψήσιμο
Συστατικά:
καπουτσίνο – 200 ml
Μπισκότα σαβαγιάρ – 150 γρ
μπισκότα – 100 g
μπανάνες – 3 τεμ
ζελέ με γεύση λεμόνι – 60 g
κρέμα γάλακτος 33% – 250 ml
μασκαρπόνε (τυρί χωρίς σβόλους) – 250 γρ
ζάχαρη άχνη – 200 g
Μέγεθος φόρμας 15 x 30 cm
Παρασκευή:
1. Ετοιμάστε έναν καπουτσίνο και κρυώστε τον. Βουτάμε μέσα τα μπισκότα Savoyard και τα βάζουμε σε φόρμα.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αδειάζουμε στη σαντιγί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
4. Ρίχνουμε την κρέμα σε φόρμα με μπισκότα Σαβογιάρ, την λειαίνουμε καλά από όλες τις πλευρές.
5. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στην κρέμα, τη μια δίπλα στην άλλη.
6 Ετοιμάζουμε το ζελέ από πριν και το αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε τη στρώση μπανάνας με ζελέ από πάνω.
7. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και δοκιμάστε το πρωί
Νόστιμο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ μπανάνας με ζελέ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κρέμα γάλακτος και μασκαρπόνε: Για να χτυπηθούν σωστά και να γίνουν αφράτα, βεβαιωθείτε ότι είναι παγωμένα από το ψυγείο.
- Ζελέ: Φροντίστε να μην είναι καυτό το ζελέ όταν το ρίξετε πάνω από τις μπανάνες, γιατί θα τις μαυρίσει. Πρέπει να είναι απλά χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Καπουτσίνο: Αντί για καπουτσίνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα, καφέ φίλτρου ή ακόμα και χυμό φρούτων για να βρέξετε τα σαβαγιάρ.
- Ψύξη: Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε τον χρόνο ψύξης, ώστε το γλυκό να σφίξει καλά και να διατηρήσει το σχήμα του.
ΠΗΓΗ: Marianna Ilavska











