Κεκάκια με κρέμα βανίλιας

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
40 g φρέσκιας μαγιάς
2 αυγά για τη ζύμη και 1 για επάλειψη
500 ml φρέσκου γάλακτος
120 g ζάχαρης
1 πρεζα αλάτι
100 g μαλακού βουτύρου

Κρέμα
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
6 κ.σ ζάχαρη
2 κρέμες βανίλιας Γιωτης

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά, ζάχαρη στο ζεστό γάλα και περιμένετε να ενεργοποιηθεί για λίγο.
Προσθέστε τα υπόλοιπα προϊόντα και το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ωραία μαλακή ζύμη.
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Χωρίζεται σε 18 μπάλες, σκεπάζετε και αφήνετε για 15 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο
Ξεδιπλώστε τη ζύμη σε ορθογώνιο και απλώστε με κρέμα.

Τυλίγεται και διπλώνετε σετριαντάφυλλα , τα οποία είναι τοποθετημένα σε ένα ταψί όπως στις φωτό.

Αφήστε να φουσκώσουν και στη συνέχεια αλείφουμε με αυγό ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, στην αρχή των 170 γρ. και μετά στα 180 γρ.

Μόλις τα βγάλουμε ζεστά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση