Τα “Κολοκυθάκια και οι Πατάτες” είναι πραγματικά φανταστικά για διάφορους λόγους:
Χαμηλές θερμίδες: Με μόνο 80 θερμίδες ανά μερίδα, αυτό το πιάτο είναι μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή
για όποιον θέλει να διατηρήσει μια ισορροπημένη διατροφή.
Εύκολη προετοιμασία: Η προετοιμασία αυτού του πιάτου είναι γρήγορη και εύκολη. Με λίγα μόνο βήματα,
μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γεύμα σε χρόνο μηδέν.
Αυθεντική γεύση: Ο συνδυασμός από κολοκυθάκια, πατάτες και κρεμμύδια καρυκευμένα με χυμό λεμονιού δημιουργεί
μια αυθεντική, βαθιά γεύση.
Προσαρμόσιμο: Αυτή η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε παρμεζάνα ή μπαχαρικά σύμφωνα με το γούστο σας.
Τα κεφτεδάκια μπορούν να σερβιριστούν ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό με κρέας ή ψάρι. Η ευελιξία τους τα κάνει ιδανικά για κάθε περίσταση.
Τα απαραίτητα Υλικά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 πατάτες τριμμένες
2 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα
2 αυγά
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στο γούστο σας και παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Προετοιμασία των συστατικών
Ας ξεκινήσουμε βάζοντας το κρεμμύδι σε ένα μπολ και προσθέτοντας τις πατάτες και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 2: Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα αυγά
Τώρα προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αυγά στο μείγμα της πατάτας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Για να προσθέσετε μια νότα γεύσης, αλατοπιπερώστε τα πάντα.
Βήμα 3: μαγείρεμα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τέσσερις κουταλιές ζύμη, ισιώστε τις ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν οι κεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
Μόλις ψηθούν στην εντέλεια οι κεφτέδες, μπορούμε να τους σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστοί. Αυτό το πιάτο είναι καλύτερο όταν καταναλώνεται αμέσως, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε όλη τη φρέσκια γεύση του.
Πρόταση:
Για μια νότα φρεσκάδας, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό ή μαϊντανό στο μείγμα πριν το μαγείρεμα.
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τριμμένη παρμεζάνα.
Αυτά τα κεφτεδάκια είναι υπέροχα για να τα σερβίρετε με γιαούρτι ή σάλτσα σκόρδου για ένα ελαφρύ αλλά γευστικό ντρέσινγκ.
Μπορούμε να κρατήσουμε τους υπόλοιπους κεφτέδες;
Ναι, μπορείτε να φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Τα ξαναζεσταίνετε στο φούρνο ή σε ένα ταψί πριν τα ξανακαταναλώσετε.
Μπορούμε να τα παγώσουμε;
Ναι, είναι δυνατό να τα παγώσετε. Φροντίστε να τα παγώσετε χωριστά με λαδόκολλα ενδιάμεσα για να μην
κολλήσουν μεταξύ τους. Διατηρήστε τα στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
Οι κολοκυθοκεφτέδες και οι πατατοκεφτέδες είναι μια πραγματική γαστρονομική απόλαυση που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα καλύτερα της μεσογειακής κουζίνας με ελαφρύ και υγιεινό τρόπο. Με λίγα μόνο υλικά και εύκολα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα κάνει τον ουρανίσκο και τις ζώνες σας χαρούμενους! Πειραματιστείτε με τις δικές σας ρυθμίσεις και μοιραστείτε αυτήν τη συνταγή με τους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε να απολαύσουν και αυτοί αυτήν την ιταλική λιχουδιά. Καλή όρεξη και μέχρι την επόμενη συνταγή!