Υλικά:
1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
1 αυγό
4-5 φέτες ψωμί (η ψίχα μουλιασμένη και στυμμένη)
Λίγο ξύδι
1 ντομάτα τριμμένη
Πατάτες κομμένες σε κύβους ή φέτες
Ρίγανη
Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Πιπεριά χρώματος
Ντομάτα πελτές
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αυγό,
το ψωμί, το ξύδι, την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Για τις Πατάτες:
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι,
πιπεριά, ντομάτα, πάπρικα, σκόρδο και λίγο νερό.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια πάνω στις πατάτες.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175°C για 45 λεπτά. Ξεσκέπασα ανακάτεψα έριξα λίγο από τη σάλτσα στα κεφτεδάκια
και εψησα για αλλά 15 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα
Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα των πατατών στα κεφτεδάκια και σερβίρουμε ζεστά.