Κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Advertisement

Υλικά

220 gr κομμένα σε φέτες μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
6 στήθη κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρασί λευκό, ξηρό
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
2 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1 Μαγειρέψτε μανιτάρια σε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, 3 έως 5 λεπτά ή λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά αφήνω στην άκρη.
2 Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος. Τοποθετήστε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος βαρέως τύπου. Χτυπήστε να λεπτυνουν, χρησιμοποιώντας σφυρί κρέατος ή πλάστη.
3 Τυλίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αλεύρι. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και μαγειρεύουμε να μισογίνει. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί

4 Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κοτόπουλο και το βούτυρο. Κρατησε τα υγρα στο τηγάνι.
Πασπαλίστε τα μανιτάρια ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο.
5 Προσθέστε κρασί και ζωμό στο τηγάνι. Αφήστε το να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ακάλυπτο, 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

Advertisement

6 Περιχύνουμε τη σάλτσα από το τηγάνι στο κοτόπουλο. Συνδυάστε τυριά και πράσινα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο.
7  Ψήνουμε ακάλυπτο, στους 220 βαθμούς για 12 έως 14 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
* Θυμηθείτε, ΕΣΕΙΣ είστε αυτός που πρέπει να το φάτε. Μπορείτε να παραλείψετε το βούτυρο και να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυριά με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά.

Καλό Αποτέλεσμα να έχετε

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement