Ένα πιάτο κοτόπουλου σε ένα τηγάνι με πιπεριές λουσμένο με γλυκιά σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη σε περίπου 30 λεπτά.
Συστατικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (ή τα αγαπημένα σας μέρη κοτόπουλου.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια αν θέλετε.)
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη κατά μήκος σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη κατά μήκος σε λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λιγο μπεικον κομένο
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κονσέρβα (400γρ ) κον κασε, θρυμματισμένες στο χέρι ή χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε 4 ή 5 κομμάτια ίσου μεγέθους.
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χορέσει όλο το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό.
Προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά (15 λεπτά εάν χρησιμοποιείτε μέρη κοτόπουλου.)
Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας λαδι στο τηγάνι.
Προσθέστε το μπεικον και 1 τριμμένη σκελίδα σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Προσθέστε τις λωρίδες πιπεριας και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τη ρίγανη, θαλασσινό αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τους χυμούς που μαζέψατε στο πιάτο στο τηγάνι και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά.
Προσθέστε το κρασί και ντεγλασαρετε το τηγάνι, ξύνοντας όλα τα καφέ κομμάτια στον πάτο του τηγανιού.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστεί κυρίως το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τους χυμούς τους. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε μια πιατέλα βάζουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα με τις πιπεριές και σερβίρουμε αμέσως.