Κουλουράκια βουτύρου
Έκανα μια νέα παρτίδα κουλουράκια με βούτυρο πολυ μαλακά για το καφέ ή το τσαι σας
Υλικά
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 & 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 φλιτζάνι γκι ή βούτυρο
1 κουτ γλ μαχλέπι
1 κουταλάκι γλ βανίλια
2 & 1/4 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας νερό με άνθη πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά με την ζάχαρη και νερό και αφήστε για 10 λεπτά για να φουσκώσει.
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε τη ζάχαρη, το γκι ή το βουτυρο και το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθούν όλα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ ανάμιξης προσθέστε το αλεύρι και το μαχλέπι. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε τη μαγιά και προσθέστε σταδιακά το μείγμα γκι ή βουτυρο λίγο-λίγο μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε τη ζύμη να σχηματίζεται. Εάν είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε 3-4 κουταλιές της σούπας περισσότερο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά μέχρι να είναι λεία και να μην κολλάει πλέον. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες πριν σχηματίσετε τα κουλουράκια σας
Σχηματίστε το κουλουράκι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, αφήστε το να φουσκώσει επιπλέον 20-30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170c και ψήστε κάθε δίσκο για περίπου 10-12 λεπτά.
Βγάλτε τα, αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν φάτε.
Προαιρετικό: Μόλις κρυώσει πλήρως, μπορείτε να βουρτσίζετε τα μπισκότα με ένα κρύο σιρόπι από νερό με ροδόνερο, ζάχαρη και νερό.
Αποθηκεύστε σε ξηρό μέρος για να διατηρήσετε περισσότερο.
ΠΗΓΗ: Maria Eisa