Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σας την πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω ένα αγαπημένο γλυκό, κουμ κουάτ γλυκό! Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, χάρη στην ευγενική χορηγία μιας φίλης με δικό της δέντρο κουμ κουάτ

Υλικά:

1 κιλό κουμ κουάτ
1 κιλό ζάχαρη
2.5 ποτήρια νερό
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ.
Τα τρυπάμε από κάτω ως πάνω και στο πλάι.
Τα βάζουμε να ξεπικρίσουν, ζεματώντας τα 3 φορές.
Τα αφήνουμε όλη τη νύχτα μέσα σε νερό.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά στο σουρωτήρι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κουμ κουάτ στο σιρόπι, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ελέγχουμε το σιρόπι. Αν θέλει περισσότερο δέσιμο, συνεχίζουμε τον βρασμό για λίγο.
Ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!

H Συνταγή είναο της κας Sofia Tigani