Αν πιστεύατε ότι οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες δεν μπορούν να γίνουν ακόμα πιο νόστιμοι, Κάνετε λάθος ! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική γεύση των κουραμπιέδων με τη φρεσκάδα του ελαιολάδου, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Βγάζει (40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

200 γρ Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
400 γρ Ηλιέλαιο
200 γρ Ζάχαρη Άχνη
4 Βανίλιες
Χυμός απο 2 Πορτοκάλια
Ξύσμα από 2 Πορτοκάλια
4 κουταλιές της σούπας Ανθονερο
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
2 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
1100 γρ Αλεύρι Μαλακό
50 γρ Αμύγδαλα Φιλέ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα μετά τη μία ώρα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 5 με 7 λεπτά να ασπρίσουν

Με αυτόν τον τρόπο θα πάρει αέρα το ελαιόλαδο και θα γίνουν super αφράτοι  οι κουραμπιέδες μας

Μετά το χτύπημα σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού της βανίλιες διαλύουμε τις σόδας το χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε και αυτό

Επειτα προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ανθόνερο χτυπάμε ελαφρώς ώστε να ενωθούν τα αρώματα μεταξύ τους και στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το baking powder με το αλεύρι σε 2 δόσεις
Εγώ γιατί συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μαλακό αλεύρι ώστε να μου βγούνε αφράτοι οι κουραμπιέδες φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρίσεις και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα του κάδου
Προσοχή να μην ταλαιπωρήσετε τη ζύμη με το ζύμωμα εντελώς προαιρετικά προσθέτω αμύγδαλο φιλέ που ταιριάζει απίστευτα με τους κουραμπιέδες και ξεκινάμε ένα πλάθουμε κουραμπιέδες περίπου 60 γραμμάρια ο καθένας φυσικά το μέγεθος μπορείτε να προσαρμοσετε όπως επιθυμείτε εσείς

Οι δόσεις που σας δίνω βγάζει 40 κουραμπιέδες περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 20 λεπτά
Ετοιμοι ψημένοι κουραμπιέδες πραγματικά έχει μοσχοβολήσει όλο το σπίτι με τα απίστευτα αρώματα τους τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους περνάμε από ζάχαρη άχνη