Gluhwein Ζεστό Γλυκό Κρασί των Χριστουγέννων

Το Gluhwein είναι μια υπέροχη ζεστή παραδοσιακή γερμανική συνταγή που αποτελείται από ζεστό γλυκό κρασί με μπαχαρικά και φρούτα. Είναι ιδανικό για να ζεστάνετε τις κρύες νύχτες των Χριστουγέννων και να δημιουργήσετε μια γλυκιά ατμόσφαιρα γιορτών.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 λίτρο κόκκινο ξηρό Κρασί
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
55 γρ Μέλι
8 γρ Κανέλα Σκόνη
3 γρ Μοσχοκάρυδο Σκόνη
1/2 κουτ σούπας Τζιντζερ Σκόνη
4 καρφάκια Γαρύφαλλο
3 φλούδες απο Λεμόνι
Χυμός από ένα λεμόνι
3 Πορτοκάλια κομμένα σε τέταρτα
Σταφίδες Προαιρετικά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή διαλέγοντας αρχικά ένα ωραίο κόκκινο ξηρό κρασί το οποίο το αδειάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη το μέλι τα μπαχαρικά της φλούδες από λεμόνι το χειμώ λεμονιού και τα κομμένα πορτοκάλια σε τέταρτα και τα βάζουμε στη φωτιά
Αφού πάρει 2-3 βράσεις και έχει λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ακόμη καλύτερα και για ένα ολόκληρο βράδυ ώστε να τραβήξει όλα τα αρώματα και είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε
Ετοιμο τον Glühwein πάντα σερβίρεται ζεστό ώστε να αναδειχθούν τα υπέροχα αρωματα του