Κριθαράκι με λαχανικά!!!

Advertisement

Υλικά:

250 γραμ.κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 ντομάτες αρκετά ώριμες ψιλοκομμένες ή περασμένες στον τρίφτη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ.δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ.άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ.του τσαγιού ελαιόλαδο
3 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε,σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μαζί με τα λαχανικά μέχρι να σωθούν τα υγρά από τις ντομάτες και γίνουν πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.Ανακατεύουμε,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει 12-14 λεπτά περίπου ή σύμφωνα με την ένδειξη χρόνου της συσκευασίας.

Καλή Συνέχεια

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Advertisement