Αρωματικά Κριτσίνια σουσαμιού

Τραγανά και νόστιμα, τα Κριτσίνια με σουσάμι αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο ή μεταλικο δοχείο

Υλικά

2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο γλυκάνισο.
1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους γλυκάνισους,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σκόνη
1/2 κουπα ηλιέλαιο
1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό από άνθη πορτοκαλιού (εντελώς προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε aλεύρι και την ζάχαρη


Σε αυτό το μπολ προσθέστε αλεσμένο γλυκάνισο ολόκληρους γλυκάνισους, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και το μαχλέμπι σκόνη. Ανακατέψτε όλα καλά με μια ξύλινη κουτάλα


Στη συνέχεια προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο στο μείγμα αλεύρου και ανακατέψτε το

Κριτσίνια σουσαμιού
Στη συνέχεια, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού νερό από άνθη πορτοκαλιού (εντελώς προαιρετικό)
Τρίψτε με τα δάχτυλά σας και τα χέρια σας
Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το γάλα και τρίψτε ξανά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη


Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπασμενη με μεμβρανη

Ανακατέψτε καλά τα υλικα της επικάλυψης και απλώστε το σε ενα ταψακι


Ξεκινήστε παίρνοντας μπάλες από τη ζύμη και στη συνέχεια ανοίξτε αυτές τις μπάλες σε σχήμα κορδονι (ζύγισα 50 γραμμάρια ανά μπάλα)
Τοτε Κυλήστε κάθε κορδόνι στο μείγμα σουσαμιού


Βάλτε το σε λαμαρίνα ψησίματος.
Ψήστε στους 180c για 20-25 λεπτά.
Μέχρι να πάρουν χρώμα και να θυμάστε ότι θα σκληρύνουν καθώς κρυώνουν.

Κριτσίνια με σουσάμι

Η Συνταγή είναι της Madelaine Hewitson

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κριτσίνια Βουτύρου

Κριτσίνια Βουτύρου

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 Φλιτζάνι Γάλα
4 Φλιτζάνια Αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Πρεζα αλατιού
220 γρ βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
Σπόροι παπαρούνας
σουσάμι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να να διαλυθεί η ζάχαρη (δεν βράζει).
Ανακατεύουμε: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι.
Ριχνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι στο μείγμα με το αλευρι και ανακατευουμε μέχρι να γίνει σαν μουσκεμένη άμμος.
Ανακατεύουμε με το ζεστό μείγμα γάλακτος και ζάχαρης.
(Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα σπόρους παπαρουνας στη ζύμη αλλά δεν είναι απαραίτητο.)
Δουλέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Χωρίστε σε μικρές μπάλες και κυλήστε το καθένα σε ένα μακρύ σχοινί (πάχους περίπου ¼”) και στρίψτε το μαζί ανα δύο.
Τοποθετήστε σε λαδόκολλα ή σε ένα ταψί χωρίς λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και σπόρους παπαρούνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο – 180 βαθμούς / για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή Επιτυχία