Κυπριακά μυζηθροπιτάκια
Συστατικά
Γέμιση τυριού:
500 γρ τυρι μυζήθρα
4 – 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
κανέλα
Ζύμη:
85 γρ αλεύρι φαρίνα 00
500 γρ χωριάτικο αλεύρι
λίγο αλάτι
60 γρ ελαιόλαδο
νερό όσο χρειάζεται
Μέθοδος
Προσθέστε και τα δύο αλεύρια, αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ και προσθέστε το λάδι.
Τρίψτε καλά το λάδι μέσα από το αλεύρι, έτσι ώστε το λάδι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Προσθέτουμε αλάτι και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να είναι λείο
Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε για 5 με 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία, μαλακή και ελαστική.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Όσο περισσότερο ξεκουραστεί τόσο καλύτερη θα είναι η ζύμη, πιο ελαστική και πιο εύχρηστη.
Στο μεταξύ θρυμματίζουμε το τυρί με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε στο ψυγείο αν το έχετε ετοιμάσει πολύ νωρίτερα. Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και το καλύπτουμε με αλεύρι.
Τοποθετήστε την κομμένη ζύμη στο πάγκο καλυμμένο με αλεύρι. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πραγματικά λεπτή, τόσο λεπτή ώστε να φαίνεται ο πάγκος από μέσα. Εχετε τον πάγκο σκεπασμένο με λίγο αλεύρι διαφορετικά θα είναι δύσκολο να σηκώσετε τη ζύμη από τον πάγκο.
Με ένα γυάλινο μπολ ή με νερό-γυαλί κόψτε κύκλους. (ή ένα μεγάλο κουπάτ, προσέξτε ότι ό,τι και να χρησιμοποιήσετε η άκρη πρέπει να είναι λεπτή). Τοποθετήστε ένα μικρό σωρό μείγματος Anari σε κάθε κύκλο. Διπλώστε τον μισό κύκλο πάνω από το μείγμα. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τοποθετήστε όλα τα μπορέκια σε ένα μεγάλο πιάτο καλυμμένο με λίγο αλεύρι ή ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα γυρίζουμε μερικές φορές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας σε τρυπητό.
Τα σερβίρουμε σε ένα όμορφο πιάτο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://www.cypruscooking.net/