Το λαχανόρυζο είναι εύκολο στην παρασκευή, οικονομικό και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο και θρεπτικό λαχανόριζο που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
1 κιλό λάχανο
1 ποτ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1/3 ποτ.ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
1 σκ. σκόρδο ή σε σκόνη
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1-1 1/2 λίτρο νερό με 1 ζωμό λαχανικών
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
(2 φρέσκα κρεμμυδάκια)
1/2κγ. κουρκουμά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε.
Έχουμε κόψει το λάχανο σε χοντρές λωρίδες ή σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το καρότο και ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό, το αλάτι,τον κουρκουμά και το πιπέρι, σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 12-17 λεπτά, και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι,τον χυμό λεμονιού, (το πράσινο από τα φρέσκακρεμμυδάκια),λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Είναι πολύ νόστιμο!
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κα Despo Ermogenous