Συνταγή της Mari Glasgow

******************************
Υλικά : (για ταψί 30×40 εκ.)

450 γρ ζυμαρικά (κατά προτίμηση Νο 3 ή Νο 6)
450 γραμμάρια φύλλου ζύμης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
200 γραμμάρια κίτρινο πικάντικο τυρί (εγώ χρησιμοποίησα σκωτσέζικο τσένταρ), τριμμένο
400 γραμμάρια ελληνική φέτα θρυμματισμένη
200 γρ ελληνικό γιαούρτι
250 ml γάλακτος ημερησίως
6 αυγά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για επιπλέον:
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο για τη ζαχαροπλαστική

Εκτέλεση:
*****************************

1-Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180°C.
2- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό λιγότερο από
al dente. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε με το λιωμένο καυτό βούτυρο. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε επίσης καλά.
3-Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, λίγο αλάτι, πιπέρι. Προσθέστε θρυμματισμένη φέτα.
4-Προσθέστε μείγματα αυγών/τυριού/γάλακτος/ γιαουρτιού πάνω από τα ζυμαρικά, ανακατέψτε πολύ καλά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι ζυμαρικών είναι καλά καλυμμένο στο μείγμα των αυγών.
5- Σε λαδόκολλα στρώνουμε το μισό φύλλο ζύμης μία-μία περιχύνοντάς τες με το μείγμα λαδιού.
6- Ρίξτε το μείγμα των ζυμαρικών πάνω από τα φυλλα.
7- Καλύπτουμε τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης στρώνοντας ένα-ένα και καλύπτοντας επίσης.
7- Με τη μύτη του μαχαιριού 🔪 κόψτε την Πίτα σε κομμάτια.
8- Πασπαλίζουμε (περιχύνουμε) από πάνω με 1/3 φλιτζάνι γάλα και μερικά μικρά κομμάτια βούτυρο.
9- Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τραγανά!! Φοβερο!!

Σερβίρεται👇
Είναι νόστιμο να βγαίνει ζεστό από το φούρνο, αλλά είναι ιδιαίτερα καλό κρύο έξω από το ψυγείο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Καλή Απόλαυση:)

Ακολουθήστε την Mari Glaskov στο Instagram
Εγγραφείτε στο κανάλι μου παρακαλώ