Υλικά:
500 γραμμάρια πέννες (ή άλλο μακαρόνι)
4 αυγά
800 γραμμάρια γάλα
500 γραμμάρια φέτα
Φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα)
200 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Έβρασα μισό κιλό μακαρόνια εγώ έβαλα πένες τα στραγγιξα στο μεταξύ χτύπησα σε μια λεκάνη τ αυγά με το γάλα και την φέτα
Σε ταψί λαδωμένο έστρωσα 5 φύλλα λαδωνοντας ανάμεσα ρίχνουμε το μίγμα με τα μακαρόνια βάζουμε αλλά τόσα φύλα από πάνω λαδωμένα ανάμεσα. Τέλος βάζουμε το Γάλα με ένα αυγό και ενα ποτήρι του κρασιου λαδι αφού το χτυπήσουμε
καλά περιχύνουμε το υγρό πάνω από τη πίτα αφού την τρυπήσαμε με ένα μαχαίρι
Ψήνουμε στους 200 β Κελσίου για μισή ώρα η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα…..
Συμβουλή: Μπορείς να προσθέσεις στην γέμιση διάφορα τυριά, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, για να εμπλουτίσεις τη γεύση της πίτας.
H Συνταγή είναι της κας Fotini Arnaoutoglou Soiles