Μακαρόνια φούρνου

Advertisement

Συνταγές σαν αυτές είναι πάντα ευπρόσδεκτες …
Χρειάζεται λίγος χρόνος και μερικά συστατικά για την προετοιμασία αυτού του πιάτου και η γεύση είναι τέλεια.

Υλικά:

-400 g ζυμαρικών
-1 λίτρο  νερό 
-4 αυγά
-200 γραμμάρια τυριού αγελάδας
-200 ml γάλακτος
-5 κουταλιές λάδι
-1 μπέικιν πάουντερ
– μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε τα στραγγίστε από το νερό.
Κόψτε το τυρί με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
Συνδυάστε τα αυγά και το τυρί και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε.
Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και μία μπέικιν πάουντερ, στη συνέχεια προσθέστε στη γέμιση.

Advertisement

Συνδυάστε τα μακαρόνια με το γέμισμα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε 200 ml γάλα και 5 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατέψτε όλα καλά.
Λιπάνετε ένα πυρεξ πιάτο καλά με λάδι και ρίξτε μακαρόνια που έχουν πολύ υγρό.
Ψήνουμε στους 180 ° έως ότου τα μακαρόνια αποκτήσουν ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το να παραμείνει για άλλα δέκα λεπτά σε ένα ζεστό φούρνο.
Σερβίρετε με γιαούρτι. Είναι επίσης νόστιμα όταν κρυώνουν.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement