ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
4 μερίδες
1 μεγάλη μελιτζάνα (565 gr)
1 κουτί (400 gr) σάλτσα ντομάτας
340 γρ Φρέσκια μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
ξηρή ρίγανη και / ή φρέσκο βασιλικό
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κόψτε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες περίπου πάχους 6 mm.
Τοποθετήστε σε ένα μόνο στρώμα σε ένα ταψί (ή δύο, εάν είναι απαραίτητο) στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι .
Ψήνετε στους 220 ° C μέχρι να μαγειρευτούν, περίπου 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τις φέτες στη μέση του χρόνου. Ή μπορείτε επίσης να τις βάλετε στο γκριλ πάνω από μεσαία υψηλή φωτιά και στις δύο πλευρές.
Κάντε ένα στρώμα από μελιτζάνες, ακολουθούμενο από σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα κομμένο σε μικρούς κύβους.
Και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα συστατικά (περίπου 3 στρώματα).
Τελειώστε με ένα στρώμα μοτσαρέλα και πάνω με το τυρί παρμεζάνα. Διακοσμήστε με περισσότερο φρέσκο βασιλικό, αν θέλετε (ή περισσότερη ρίγανη).