Μοσχαράκι με πιπεριές και ελιές

Advertisement

Υλικά:

800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
768 γρ. χυμό ντομάτας – 2 ντομάτες
141 γρ. κρεμμύδι κόκκινο γλυκό – 1 μεγάλο κρεμμύδι
400 γρ. πιπεριές πράσινες κέρατο – 5 πιπεριές
160 γρ. κρασί κόκκινο ξηρό – 3/4 του φλυτζανιού
8 ελιές μαύρες ανάλατες απύρηνες
8 ελιές πράσινες τσακιστές απύρηνες
2 κουτ. γ. πάπρικα γλυκιά
Ανθό αλατιού – πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Με ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε τα κουκούτσια στις ελιές.
Στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες, με την πάπρικα μέσα. Κόβουμε το κρεμμύδι, πλένουμε, ξεσποριάζουμε, και χοντροκόβουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι, ζεσταίνουμε λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε το κρέας, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε και διατηρούμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε, και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε, αφήνουμε στην άκρη.
Στο τηγάνι, βάζουμε τώρα το κρεμμύδι, προσθέτουμε λάδι, αν χρειάζεται, και μόλις μαραθεί, ξαναβάζουμε το κρέας μέσα, και συνεχίζουμε μαζί με το κρέας, δυναμώνουμε την φωτιά, σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα σταδιακά με κουτάλα, περιμένουμε να πάρει βράσει , σκεπάζουμε το σκεύος, και μόλις ενεργοποιηθούν οι ατμοί σε 2’ ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά, στο 4 με μέγιστη το 9, και μαγειρεύομε, με κλειστό καπάκι καθ’ όλη την διάρκεια, για 50΄.
Μόλις περάσει η ώρα, προσθέτουμε τις πιπεριές πού φυλάξαμε, τις ελιές, και μαγειρεύουμε για 10’ ακόμη.
Καλή επιτυχία!
Σημείωση: Γίνεται και στην χύτρα, στον ανάλογο χρόνο.
ΠΗΓΗ:  Matula Giasirani

Advertisement