Μπάρες βρώμης
Συστατικά
2 φλιτζάνια νυφάδες βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Το 3/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου.
1 φλιτζάνι οποια μαρμελαδα θέλετε ή ωριμες μπανανες λιωμενες ή nuttela
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Βουτυρώστε ένα τετραγωνο ταψάκι 20 εκ.
Σε μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε βρώμη, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και κανέλα.
Προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.
Πατήστε με ενα ποτήρι το μισό μείγμα στο ταψί να κανει μια σφιχτει βάση.
Απλώστε την μαρμελαδα που θελετε ή οτι άλλο ομοιόμορφα πάνω από το στρώμα βρώμης.
Απλώτε τις υπόλοιπες νυφάδες βρώμης πάνω από την μαρμελάδα και πιέστε απαλά.
Ψήστε 30-35 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Μεταφέρετε το ταψί σε ράφι για να κρυώσει εντελώς.
ΠΗΓΗ: plattertalk.com