Συστατικά:

για να κάνετε 24-26 μπισκοτάκια σάντουιτς

2 φλιτζάνια (300 γρ.) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
170 γρ. αλατισμένο βουτύρου, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα
1 φλιτζάνι (125 γρ.) Ζάχαρης σε σκόνη
2 αυγα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό (περίπου το 1/3 ενός φλυτζανιού)
1/4 φλιτζάνι (60 ml) κρέμας γάλακτος
170 γρ. δάκρυα σοκολάτας γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 45 λεπτά
Κατευθύνσεις:
1. Αφαιρέστε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

3. Σε ξεχωριστό κύπελλο, προσθέστε το βπυτυρο και την άχνη σκόνη. Χτυπήστε μαζί μέχρι να γίνει μαλακιά και κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Και ανακατεύουμε καλά.

4. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και χτυπήστε όλα μαζί.

Βάλτε με ένα κουτάλι το μείγμα σε μια σακούλα  με μια τρύπα στη γωνία, Πιέστε και βγάλτε μπισκοτάκια μήκους 5 cm και πλάτους περίπου 2,5 cm και πατήστε ελαφρά με το χέρι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τουλάχιστον 2,5 εκ  μεταξύ τους. Βάλτε σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12-14 λεπτά, μέχρι ελαφρώς να χρυσίσουν στις άκρες. Αφήστε να κρυώσουν και προετοιμάστε τη σοκολάτα.

 

 

5. Βράστε την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού. Ρίξτε από πάνω τη σοκολάτα. Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει και η σοκολάτα να λιώσει πλήρως.

 

6. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Απλώστε τη σοκολάτα στην επίπεδη πλευρά ενός μπισκότου και καλύψτε με ένα άλλο μπισκότο για να το φτιάξετε ένα σάντουιτς.  Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε ένα δίπλα στο άλλο (όπως στην παρακάτω φωτογραφία), έτσι ώστε να μην γυρίσουν και χυθεί η σοκολάτα.

Μπορείτε να τα πασπαλίσετε απο πάνω εάν έχει μεινει σοκολάτα σοκολάτα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν μέχρι να πήξει η σοκολάτα.

http://cookingwithmanuela.blogspot.com
Προηγούμενο άρθροΚεκάκια Καρότου της Εμμανουέλας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με Χυλοπίτες και Σάλτσα Μελιτζάνας