Γευστικά μαριναρισμένα μποτάκια με βότανα και μπαχαρικά και ψημένα στο φούρνο με πατάτες.

Υλικά 🛒

12 μπουτάκια κοτόπουλου
Πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 Κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε φέτες
5 Σκελίδες σκόρδο, κομμένες κατά μήκος
2 Ολόκληρες πιπεριες κερατο
Τοματίνια, μισά

Μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ξερό θυμάρι
2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικων
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
8 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Μαρινάδα –
Ανακατεύουμε τα πρώτα έξι υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Βάλτε το κοτόπουλο στη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, όσο περισσότερο τόσο
το καλύτερο.

Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Σκορπίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες για να καλύψουν τη βάση του.
Τοποθετήστε τα μπουτακια στα πλαϊνά του ταψιου.
Στο ίδιο μπολ που είχατε το κοτόπουλο, προσθέστε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και περιχύστε καλά με τη μαρινάδα.
Τα τοποθετούμε στη μέση, ανάμεσα στο κοτόπουλο.

Αλείφουμε την κορυφή του κοτόπουλου με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Τοποθετούμε μια πιπερια σε κάθε πλευρά απο τα μπουτακια και συμπληρώνουμε με κομμένα ντοματίνια ανάμεσα στα μπουτια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στο επάνω ράφι για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθει το κοτόπουλο
και οι πατάτες.

Καλη Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκι με ξύσμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου με έτοιμο παντεσπάνι