Νόστιμα, Αφράτα Τυροπιτάκια
ΥΛΙΚΑ :
- 3 ½ κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- ½ κούπα βούτυρο
- 1 κ.γ. μπέικινπάουντερ
- ½ κούπα γιαούρτι πλήρες
- 2 αυγά
- ¼ της κούπας λάδι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ½ φέτα
- ½ κ. γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρόκος αυγού για επικάλυψη
- 1 κουταλιά γιαούρτι για επικάλυψη
- σουσάμι για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C. Στρώνετε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα της κουζίνας.
Συνδυάστε τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά ζύμης και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης μετά από 5 λεπτά ζύμωσης, προσθέστε μικρές ποσότητες αλευριού.
Κάντε 20 μπάλες (μέγεθος μεγαλύτερο από τη μπάλα γκολφ).Αφήστε τες στην άκρη καλύπτοντας με μια καθαρή πετσέτα, για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φέτα και το μαϊντανό μαζί για τη γέμιση.
Πατάτε κάθε μπάλα ζύμης με την παλάμη σας, ώστε να γίνει ένας κύκλος.
Βάζετε 2 κουταλάκια του γλυκού γεμίζοντας το μισό του κύκλου και αφήνοντας κάποιο χώρο στην άκρη για να κλείσει.
Σηκώστε το άλλο μισό πάνω στη γέμιση και πιέστε τις πλευρές για να κλείσετε.
Τοποθετείτε στην έτοιμη λαμαρίνα.
Ανακατέψτε το κρόκο αυγού και το γιαούρτι μαζί και με ένα πινέλο αλείφετε τα τυροπιτάκια.
Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com