Υλικά
✅Γεμιση:
Στήθος κοτόπουλου – 500 γρ.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Σκόρδο – 1 σκελίδα
Μανιτάρια
Γλυκιά πιπεριά
Πελτές ντομάτας – 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι και μπαχαρικά κατά βούληση
✅Πιτες:
Γάλα – 1 ποτήρι
Νερό – 1 ποτήρι
Αυγό – 2 τεμ.
Φυτικό λάδι – 4 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι – 1,5 φλιτζάνια
✅Σάλτσα μπεσαμέλ:
Βούτυρο – 1,5 κουταλιά της σούπας
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 400 ml
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Επιπλέον:
Κιτρινο τυρί – 100 γρ.
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τις πίτες:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το νερό και το λάδι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό στο τηγάνι και ψήνουμε την κρέπα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά για 1 λεπτό (ρου).
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε κάθε κρέπα και την βάζουμε σε ένα κουπάκι παγωτου να κρεμεται βαζουμε πρωτα λιγη μπεσαμελ με λίγη από τη γέμιση κοτόπουλου και
διπλώνουμε την κρέπα να καλυψουμε το κοτοπουλο.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πίτες με το κλεισιμο προς τα κατω σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε
με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.