Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ.ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
200 γρ. Emental η Regato
250 γρ.κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1/2 κ.γ πιπέρι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.γ βούτυρο
λίγη κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε την φόρμα τάρτας και στρώνουμε το φύλλο.Πιέζουμε να κολλήσει καλά παντού και γύρω γύρω στα τοιχώματα.Την τρυπάμε μ ένα πιρούνι.
Σoτάρουμε σ ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και σoτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τ αυγά σε μέτρια ταχύτητα 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στο μείγμα.Προσθέτουμε τ αλλαντικά.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Το απλώνουμε να πάει παντού και στρώνουμε την επιφάνεια μ ένα κουτάλι.Διακοσμούμε με την κόκκινη πιπεριά.
Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη