Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

6 ασπράδια αυγών
1 φλυτζάνι ζάχαρη (χωρισμένη σε δύο ίσα μέρη)
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι αλεύρι φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα σοκολάτας:

3 ασπράδια αυγών
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
300 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας

Για την κρέμα μόκας:

2 φλυτζάνες κρύα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλυτζάνες άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι:

1/2 φλυτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νεσκαφέ

Για τo γλασσο σοκολάτας:

200 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας

Εκτέλεση

Έφτιαξα πρώτα το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τ ασπράδια αυγών με μισή φλ.ζαχαρη σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ν’αφρατέψουν τους κρόκους με την υπόλοιπη μισή φλ. ζάχαρης,προσθέτουμε τις βανίλιες,
χυμό λεμόνι. Εναλλάξ ρίχνουμε εδώ τη μαρέγκα με το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα κι ανακατεύουμε με μαρίζ.
Ψήνουμε στους 180β.για μισή ώρα.

Χτύπησα στο μίξερ μία σαντιγύ μόρφατ όπως γράφουν οι οδηγίες κι έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει.

Κρέμα σοκολάτα:
Χτυπάμε τ’ ασπράδια αυγών με την ζάχαρη σε μαρέγκα.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε 300γρ κουβερτουρα και την ριχνουμε χλιαρή στα 3 κροκαδια αυγών που έχουμε χτυπήσει
λίγο. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και την περισσότερη σαντιγύ κι ανακατεύουμε με μαρίζ.
Την έβαλα στο ψυγείο.

Κρέμα μόκας:
Χτύπησα στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγί.
Πρόσθεσα το νεςκαφέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι και κακάο και τα χτύπησα λίγο να ενσωματωθούν.
Προσθέτω την άχνη ζάχαρη, συνεχίζω λίγο το χτύπημα και τέλος την σαντιγί που έμεινε κι ανακάτεψα…

Την έβαλα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω το σιρόπι:
Ολα μαζί τα υλικά να πάρουν μια βράση. Έκοψα το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια σιρόπιασα το πρωτο κομμάτι, έβαλα κρέμα μόκας ,μετα το δεύτερο κομμάτι σιρόπι και κρέμα σοκολάτας και τέλος το τρίτο.. σιρόπι και κρέμα μόκας… Από πάνω έβαλα μία γκανάζ … μία μικρή κρ.γάλακτος 200 ml.σε μικρό κατσαρολάκι και πριν αρχίσει
να βράζει την αφαιρώ από το μάτι κι ανακατεύω μέσα 150 γρ.κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
Την έριξα πάνω στο γλυκό και το έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Αφού έσφιξε το έκοψα σε μέγεθος πάστας…❤️❤️

Η Συνταγή είναι της αγαπημενης φίλης Ελινα Σκλαβου