Όταν οι απλές τηγανιτές πατάτες, μεταμορφώνονται σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μια συνταγή για πατάτες στο φούρνο, με καπνιστό χοιρινό γραβιέρα και τυριά και ανεβάστε την απλή τηγανιτή πατάτα σε άλλο επίπεδο !

Υλικά συνταγής
5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
150 γρ. καπνιστό χοιρινό ή απάκι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού τσένταρ χοντρο-τριμμένο [ή γραβιέρα, ένταμ κ.λ.π.]
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες , τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζετε σε πολύ καυτό λάδι, για πολύ λίγο, μέχρι να ροδίσουν και να θωρακιστούν εξωτερικά. Τις βγάζετε και τις στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20×30 εκ. περίπου. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και προσθέτετε ανάμεσά τους τα 2/3 του ψιλοκομμένου χοιρινού.
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, το αλεύρι, τη κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά και περιχύνετε τις πατάτες. Ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια από πάνω το υπόλοιπο 1/3 ψιλοκομμένο χοιρινό, το τριμμένο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο στο μεσαίο ράφι για 35 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, το κατεβάζετε στη κάτω σχάρα και ψήνετε για άλλα 10 λ ή μέχρι ροδίσει το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 5-8 λ να ξεκουραστεί και σερβίρετε.

 

πηγη sintayes.gr

Προηγούμενο άρθροΕλαφριά Σαλάτα με καλαμπόκι και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΠως να χάσετε λίπος από την κοιλιά σε 1 εβδομάδα