Πεντανόστιμα Κοτομπιφτέκια

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μέτρια τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτριες φέτες ψωμί μουλιασμένο χωρίς τη κόρα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κιμά και προσθέτουμε σταδιακά και όλα τα άλλα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το βγάζουμε και το ζυμώνουμε πάλι εκ” νέου. Σε περίπτωση που το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς.
Βάζουμε λάδι στα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για 30-40 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στα μέσα του ψησίματος τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

Καλή Απόλαυση