Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ.(1 κουτί) ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 ματσάκι ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο για το  τηγάνισμα
  • 6 λεπτές φέτες ντομάτας και πράσινες πιπεριές, για διακοσμητική επικάλυψη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Κόψτε τις μελιτζάνες στα μισά κατά μήκος αφήνοντας άθικτο το μίσχο. 

Σε κάθε μισό μελιτζάνες κόψτε μια βαθιά σχισμή κατά μήκος χωρίς να κόψετε το δέρμα  και αφήνοντας μια άκρη 13 mm- σε κάθε άκρο. 

Πασπαλίζουμε το αλάτι από την πάνω πλευρά των μελιτζάνων και τις αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Το αλάτι θα βοηθήσει την υγρασία να βγει από τις μελιτζάνες.

Για την Γέμιση

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί όλη η υγρασία. 

Προσθέστε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πάστα ντομάτας και το πιπέρι. 

Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα δυο λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε στο μεγαλύτερο μέρος το ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Ελέγξτε το καρύκευμα του μείγματος και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι, αν θέλετε.


Στεγνώστε καλά τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας. 

Τηγανίστε ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές σε σπορέλαιο. 

Με τις διαχωρισμένες πλευρές στραμμένες προς τα επάνω, τοποθετήστε τις σε καλά λαδωμένο ταψί. Βάλτε τη γέμιση στις σχισμές. Στην κορυφή κάθε γεμιστής μελιτζάνας βάλτε μια φέτα ντομάτας και μια πράσινη πιπεριά. 

Ανακατέψτε το νερό με ελαιόλαδο. 

Ρίξτε αυτό το μίγμα στο  ταψί. Σκεπάστε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά. 

Αφαιρέστε το κάλυμμα και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή έως ότου είναι τρυφερά και οι μελιτζάνες ροδίζουν ωραία από πάνω.

Σερβίρετε ζεστό  και ένα κουτάλι απλού γιαουρτιού στο πλάι.

Δείτε Επίσης