Πικάντικες Πατάτες Φούρνου
Συστατικά:
3-4 μεγάλες πατάτες , κομμένες σε σφήνες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρι για ψητές πατάτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνας
Προαιρετικά: φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο), και τζατζικι

Πως να το φτιαξεις :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε τις πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίστε με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε να καλυφθούν με λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί αλάτι, σκόνη σκόρδου και μπαχαρι. Πασπαλίστε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί, και ανακατέψτε να καλυφθούν με τυρί, στη συνέχεια πασπαλίστε με το μείγμα με το μπαχαρι.
Τοποθετήστε τις πατάτας στο προετοιμασμένο ταψί σε ένα μόνο στρώμα με τις πλευρές προς τα κάτω.
Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρις ότου οι πατάτες είναι στο πιρούνι-τρυφερές και χρυσές.
Πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και δοκιμάστε το με τζατζίκι και ένα τηγανιτό αυγό.

 

ΠΗΓΗ: cooldietrecipes.com