Απαραίτητα προϊόντα:

3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού για γεύση

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, τη βανίλια
και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά με τον συνδυασμό αυγών και ζάχαρης. Τα χτυπάμε ξανά όλα και ρίχνουμε
το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε την τριμμένη φλούδα εσπεριδοειδών.
Χτυπάτε και απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί, τον πάτο του οποίου έχετε προηγουμένως λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.

Φτιάξτε το σιρόπι.
Προσθέστε ζάχαρη και λεμόνι στο νερό. Τοποθετούμε στην εστία και αφού βράσει το υγρό, προσέχουμε μέχρι να φτάσει στην
επιθυμητή πυκνότητα. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό ή πολύ πηχτό.
Ετοιμάζετε το σιρόπι πριν είναι έτοιμο το ραβανι για να το ρίξετε αμέσως μόλις βγάλετε το γλυκό από τον φούρνο.
Το σιροπι δεν πρέπει να είναι καυτό, αλλά ελαφρώς ζεστό. Τα ραβανι πρέπει να είναι καυτό.

Καλή Απόλαυση