Συστατικά:

1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κουτί (περίπου 400 g) ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
Πρόσθετα υλικά κατά βούληση (τριμμένα μπισκότα βρώμης, σοκολατένιες μπαλες, ξηροί καρποί κ.λπ.)

Οδηγίες:

Για να φτιάξουμε παγωτό ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι
να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι, δηλαδή να στέκεται στο κουτάλι αλλά χωρίς να γίνει ακόμα σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τον πουρέ μπανάνας στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν θέλετε, προσθέστε θρυμματισμένα μπισκότα, μπάλες σοκολάτας ή άλλα αγαπημένα συστατικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε κατάλληλο δοχείο κατάψυξης (ένα κουτί με καπάκι ή άλλο κατάλληλο δοχείο).
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να δέσει τελείως το παγωτό.
Σερβίρετε και απολαύστε αυτό το σπιτικό παγωτό!

Σπιτικό παγωτό μπανάνα και σοκολάτα
Σπιτικό παγωτό μπανάνα και σοκολάτα

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις προσθέτοντας βανίλια, κακάο, φρούτα ή άλλες γεύσεις.
Αν το παγωτό γίνει πολύ σκληρό, αφήστε το για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό!

 

 

Σπιτικό παγωτό μπανάνα και σοκολάτα
Σπιτικό παγωτό μπανάνα και σοκολάτα

ΠΗΓΗ Цветана Йончева-Иванова

Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΚέικ Γιαουρτιού με Εσπεριδοειδή και Σταφίδες
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη σοκολατόπιτα με 100% επιτυχία