Συστατικά:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κουτί (περίπου 400 g) ζαχαρούχο γάλα
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
Πρόσθετα υλικά κατά βούληση (τριμμένα μπισκότα βρώμης, σοκολατένιες μπαλες, ξηροί καρποί κ.λπ.)
Οδηγίες:
Για να φτιάξουμε παγωτό ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι
να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι, δηλαδή να στέκεται στο κουτάλι αλλά χωρίς να γίνει ακόμα σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τον πουρέ μπανάνας στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αν θέλετε, προσθέστε θρυμματισμένα μπισκότα, μπάλες σοκολάτας ή άλλα αγαπημένα συστατικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε κατάλληλο δοχείο κατάψυξης (ένα κουτί με καπάκι ή άλλο κατάλληλο δοχείο).
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να δέσει τελείως το παγωτό.
Σερβίρετε και απολαύστε αυτό το σπιτικό παγωτό!
Συμβουλές:
Για πιο πλούσια γεύση, χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις προσθέτοντας βανίλια, κακάο, φρούτα ή άλλες γεύσεις.
Αν το παγωτό γίνει πολύ σκληρό, αφήστε το για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικό παγωτό!
Цветана Йончева-Иванова
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μια δροσιστική εκδοχή του αγαπημένου παγωτού Μωσαϊκό, μεταμορφωμένο σε ένα κομψό παρφέ σοκολάτας! Η κρεμώδης υφή του παγωτού, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση σοκολάτας και την τραγανή υφή από τα μπισκότα, δημιουργούν ένα ακαταμάχητο επιδόρπιο.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
125 γρ Γάλα πλήρες
1 βανίλια
3 Κρόκοι Αυγών
100 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα Λιωμένη
260 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
1 Πακέτο Μπισκότα ΠτιΜπερ
Για το Γλασο Σοκολάτας
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 κουτ γλυκού Λάδι Καρύδας
Σπασμένα Μπισκότα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο παγωτό αρχικά ρίχνοντας σε μία μεγάλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη βανίλια και το αφήνουμε λιγάκι στην άκρη
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε λιγάκι με το σύρμα μέχρι να έχουμε μία ωραία κρέμα
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το γάλα και τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν και να παστεριωθούν τα αυγά
Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα και να ψηθούν τα αυγά εάν έχετε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 75 με 80 βαθμούς
Οταν είναι έτοιμοι και έχει γίνει μία ωραία παχύρευστη κρέμα κλείνουμε τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ
Ανακατεύουμε λιγάκι και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λιγάκι θερμοκρασία του
Στη συνέχεια χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει να γίνει σαντιγι προσοχή όχι να είναι σφιχτή.
Τοποθετούμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο ψυγείο και στη συνέχεια ρίχνουμε τελειωμένη σοκολάτα κουβερτούρας στο μείγμα των αυγών
ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία και σοκολατένια κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει
η θερμοκρασία της εντελώς
Αφού κρύωσε η κρέμα μας προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε μία ωραία μους
Τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ σπάζοντάς τα με τα χέρια μας
Τα ραντίζουμε με κονιάκ και στη συνέχεια με τη βοήθεια μία σπάτουλας τα ανακατεύουμε στην ενσωματωθεί στη σοκολατένια κρέμα μας
Εχουμε στρώσει μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ ή οποιαδήποτε άλλη φόρμα της επιλογής σας αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τέσσερις με 6 ώρες να σφίξει εντελώς
Οπως πάντα εγώ θα το σερβίρω μετά από 24 ώρες βλέπετε πόσο υπέροχο έχει γίνει το μωσαϊκό παγωτό μας το διακοσμω με γλάσο σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα