Πολύ εύκολες και επιτυχημένες από την πρώτη φορά που τις έκανα για την οικογένεια

Φουσκωμένες μεγάλες τηγανίτες

Συστατικά

Το μέγεθος του χρησιμοποιημένου φλιτζανιού είναι 220 ml

3 φλιτζάνια ζεστό νερό
Μια κουταλιά της σούπας μαγιά ψωμιού
2 μικρά κουτάλια ζάχαρης
3 φλιτζάνια αλεύρι
Μετά τη ζύμωση
4 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό , μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνει χυλός.
Τον σκεδάζουμε με μεβράνη και πετσέτα για 45-60 λεπτά.

Μετά την ζύμωση ρίχνουμε τα υπόλοιπα φλυτζάνια αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε
ενδιάμεσα από τις προσθήκες αλευριού μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και ελαστική ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ το αλείφουμε με λάδι και βάζουμε μέσα την ζύμη την λαδώνουμε απο πάνω και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.


Λαδώνουμε λιγό τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρά και βγάζουμε όλη την ζύμη σε μπάλες
μεγέθους μικρού πορτοκαλιού σε ένα πιάτο.


Παίρνουμε κάθε μια ζύμη και ανοίγουμε με τα δαχτυλα κάνοντας μία τρυπα στην μέση.


Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά να κάψει το λάδι (το λάδι πρεπει να είναι 2-3 εκ) και ρίχνουμε μέσα τις τηγανίτες να πα΄ρουν ένα χρυσαφί χρώμα και απο τις πλευρές.


Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτες να ρουφήξουν το περίσσιο λάδι.
Εάν θέλετε ρίχνετε και μέλι και καλή απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤο Brioche με σοκολάτα…σύντομο, εύκολο και γρήγορο τρόπο
Επόμενο άρθροΚριτσίνια με σουσάμι χωρίς αυγά ή βούτυρο.