Σεκέρ Παρέ

Η συνταγή είναι:

400 gr αλεύρι
175gr αγελαδινό βούτυρο
75 gr σιμιγδάλι ψιλό
75 gr γάλα
100gr ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 μπέικιν
Αν δεν χρησιμοποιήσετε αγελαδινό βούτυρο βάλτε 175gr Βιτάμ και μία βανίλια.
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
και λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ ή το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνουμε τα αυγά, το σιμιγδάλι, το γάλα και μετά το αλεύρι με το μπέικιν. Ζυμώνουμε με το χέρι. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.Η ζύμη να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε στρογγυλά μπαλάκια βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και επάνω βάζουμε ένα άσπρο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 35 με 40 λεπτά να κοκκινίσουν πολύ καλά. Μόλις βγουν από το φούρνο θα ρίξουμε και το σιρόπι χλιαρό. θα αφήσουμε λίγη ώρα για να πιουν πολύ καλά το σιρόπι. Καλή επιτυχία αν τα κάνετε!

ΠΗΓΗ: Βάγια Τσιρούδη

Προηγούμενο άρθροΟι τέλειες μελιτζάνες Ογκρατέν
Επόμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας με σαβαγιάρ