Τα πιο αρωματικά κουλουράκια λαδιού

Συστατικά

3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 κγ μπεικιν παουντερ
1/4 κγ αλάτι
1/4 κγ κανέλα
1/4 κγ γαρύφαλο
1/2 φλιτζάνι σουσάμι

Οδηγίες

Σε ένα μίξερ συνδυάστε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι, χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για πέντε λεπτά προσθέστε χυμό πορτοκαλιού χτύπησε άλλα δύο λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε αλεύρι και μπαχαρικά.
Όταν η ζύμη έχει σχηματίσει πάρτε με ένα κουτάλι σούπας και σχηματίστε το κουλουράκι .
Μετά ρολάρετε το κουλουράκι μέσα στο σουσάμι και τοποθετείται σε ένα δίσκο που έχει στρωθεί με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 35 λεπτά στους 180c.

Αφήστε να κρυώσουν πριν τα εξαφανίσετε

Προηγούμενο άρθροΠαστέλι με απλά υλικά
Επόμενο άρθροKορμός με ταχίνι και τριμμένη καρύδα