Τα πιο ξεχωριστά μαλακά γεμιστα κουλουράκια
Υλικά:
αλεύρι – 2 και 1/2 κούπα.
ζάχαρη – 1/2 κουπα.
πλιγούρι βρώμης – 2 κουταλιές της σούπας.
Μπεικιν Παουντερ – 1 φακελάκι
τριμμένη καρύδας – 10 χρόνια (ένα μικρό πακέτο)
βανίλια – 1 φακελάκι
αυγά – 2 τεμ.
φρέσκο γάλα – 1/2 κουτ.
λάδι – 1/4 κουπας.
λάδι – για επαλειψη
Για την γέμιση:
Σπιτική μαρμελάδα (η δική μας φτιάχτηκε από αχλάδια)
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και το πλιγούρι βρώμης σε ένα μπολ. Φτιάξτε ένα πηγάδι στην μέση και προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το λάδι. Ανακατέψτε και ζυμώστε σταδιακά μια μαλακή και κολλώδη ζύμη.
Κάθε “κουλουράκι” σχηματίζεται λαμβάνοντας 1 κουταλιά της σούπας της ζύμης και με λαδωμένα χέρια κάντε ένα μαλακό. Στη μέση βάζετε 1 κουταλιά της σούπας της μαρμελάδας, κλείνετε και σχηματίζεται σε μια μπάλα.
Βάλτε το “κουλουράκι” σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 170 ° για 25 λεπτά.
Καλη Απόλαυση