Τα ρωσικά ντόνατς

Λίστα συστατικών για ρωσική συνταγή 

– 600 γρ. Αλεύρι (τύπος 405)
– 80g βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
– 50 ml ζεστό νερό
– 1 συσκευασία μαγιάς (7g)
– 300 ml γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 αυγα
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Γλασσο:
– 4 κουταλιές ζάχαρης άχνη
– 2 κουταλιές ζεστό νερό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, νερό, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Χτυπάμε τα αυγά και το αδειάζουμε μέσα στο μείγμα μαγιάς ανακατεύουμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και αρχίζουμε το ζύμωμα ενω ρίχνουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Λαδώνουμε λιγο τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μαλακή και λίγο κολλώδης ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα για να διπλασιαστεί.


Λαδώνουμε λίγο τον πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στα δύο και φτιάχνουμε δύο μακριά κορδόνια. Χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια κάθε κορδόνι και το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε για μισή ώρα.


Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κολυμπούν και να κάψει.
Παίρνουμε ένα ένα τα ντονατς ανοίγουμε μια τρύπα στην μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι 1 έως 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.


Και τα ντόνατς μας είναι έτοιμα.

Για το γλάσσο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα γλασσο. Αλείφουμε τα ντονατς με ένα πινέλο και το γλάσσο.

Ετοιμαααααααααααα

Subscribe to recipe’s you tube channel here

Προηγούμενο άρθροΤαλιατέλες με κόκκινη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας
Επόμενο άρθροΨωμί από ένα χωριό της Ιταλίας χωρίς ζύμωμα (altamura)